Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Dinsdag 5 Maart 2024

  Hoe moet je een buitenkleed schoonmaken?

  Heb jij jouw vloerkleed het hele jaar door buiten laten liggen of komt ‘ie na een lange winter weer uit de schuur? Tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Geen paniek als het buitenkleed door alle invloeden vies is geworden, dit kun je weer eenvoudig schoonmaken. In deze blog geven we je tips hoe je het beste jouw buitenkleed schoonmaakt.

   

  Stap 1: het buitenkleed schoonmaken van vuil

  Als jouw buitenkleed lange tijd is blootgesteld aan verschillende (weers)invloeden, kan dit een heleboel vuil verzamelen. De eerste stap is dan ook altijd om het kleed buiten uit te kloppen en het overtollige vuil op te vegen. Je zult je verbazen hoeveel stof zich door de winter in het kleed heeft verzameld. 

  Door overtollig vuil af te kloppen voorkom je dat het vuil zich dieper in de vezels zal nestelen. Dit maakt dat het geheel alleen maar moeilijker wordt om schoon te maken en te houden. Deze stap is dus ook belangrijk om regelmatig uit te voeren gedurende de zomer als je jouw balkonkleed of tuintapijt lekker buiten hebt liggen. 

  Stap 2: vlekken buiten schoonmaken 

  Na zo’n lange en natte winter is het helemaal niet gek dat er na het uitkloppen een paar vieze vlekken over blijven. En natuurlijk kan er in de zomer ook eens een ongelukje ontstaan waardoor je jouw buitenkleed moet schoonmaken. 

  Gelukkig kunnen de synthetische vezels van deze kleden prima tegen een stootje en water. Voor een flinke opfrisbeurt kun je het geheel schoonmaken met een sopje van lauwwarm water met milde zeep of afwasmiddel. Giet dit over het kleed heen en gebruik een zachte borstel om het geheel schoon te maken in ronde bewegingen. 

  Vervolgens kun je het geheel buiten schoonspuiten met een tuinslang en het kleed laten drogen in de zon. Dit doe je het beste om het geheel op een droge ondergrond neer te leggen. Na zo’n schoonmaakbeurt is jouw buitenkleed weer als nieuw!

  Stap 3: hardnekkig vuil behandelen

  Heb je nog steeds last van een hardnekkige vlek die moeilijk te verwijderen is? Je hoeft bij een buitenkleed minder voorzichtig te zijn dan bij een hoogpolig vloerkleed reinigen. Daarom kun je deze kleden ook proberen schoon te maken met:

  • Zout: dit heeft het vermogen om vuil te absorberen. Strooi het op de vlek en laat 30 minuten intrekken. Vervolgens kun je het afspoelen met water.
  • Baking soda: helpt tegen nare geurtjes. Strooi een ruime hoeveelheid over het te behandelen gebied en verdun het mengsel met water. Laat het schuimende geheel een poosje intrekken voordat je het weer afspoelt
  • Azijn: door azijn te mengen met een gelijke hoeveelheid water heb je een sterk mengsel om vlekken te behandelen. Laat het intrekken en spoel af.
  • Vloerkleedreiniger: dit speciale product is gemaakt om vlekken te verwijderen uit jouw vloerkleed.

   

  Deze kleden blijven buiten schoon

  Ben jij nog op zoek naar een nieuw exemplaar voor komend seizoen? Bekijk dan eens het grote aanbod in onze webshop. Van grote buitenkleden tot een rond buitenvloerkleed en meer; we hebben het allemaal. Voor een schone uitstraling is het tevens aan te raden om te kiezen voor een kleed met patroon en felle kleuren, zodat vuil minder opvalt. 
  Natur Vloerkleed Lucia Buitenkleed Sisal - laagpolig beige

  vanaf €44,95

  Tapijtenloods buiten rond vloerkleed floral - laagpolig multi color

  vanaf €32

  Tapijtenloods Bahama buiten vloerkleed - laagpolig grijs

  vanaf €32,95

  Tapijtenloods buiten vloerkleed Berlin outdoor - laagpolig groen

  vanaf €24,95

   

  Stap 4: Maak het buitenkleed regelmatig schoon

  Natuurlijk kan er een keer een ongelukje gebeuren en zijn vlekken niet altijd te voorkomen. Je kunt zomaar een koffievlek uit het tapijt moeten verwijderen. Maar door een aantal simpele maatregelen kun je wel onnodig vuil en schoonmaakwerk voorkomen:

  • Voorkom vuil opbouw door regelmatig het kleed te vegen
  • Vermijd agressieve reinigingsmiddelen zoals bleek
  • Leg het kleed buiten op een vlakke grond om verschuiving of ophoging te voorkomen
  • Bescherm het tegen weersinvloeden wanneer je lange periodes niet buiten zit.

  Hoewel deze kleden gemaakt zijn van materialen die buiten kunnen overleven, verleng je de levensduur door het in de winter op te bergen in een droge ruimte. Ook als er een periode van hevige regenbuien is, kun je jouw buitenkleed het beste afdekken of even opbergen. Ook scheelt dit een hoop werk in de toekomst en ben jij het volgende voorjaar een stuk sneller klaar met jouw buitenkleed schoonmaken. 

  • FRITS KUHN

   Geplaatst op woensdag 22 mei 2024 19:14

   GEWELDIGE ONDERHOUDSTIPS VOOR DE BUITEN VLOERKLEDEN

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking