Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
    Tapijtenloods.nl - Donderdag 4 Mei 2023

    Hoogpolig vloerkleed reinigen: alles wat je moet weten

    Tijd voor een voorjaarsschoonmaak? Hier lees je alles over een hoogpolig vloerkleed reinigen, voor een schoon resultaat en het behoud van jouw prachtige hoogpolige vloerkleed. Reinigen doe je zo!

    Benodigdheden voor een hoogpolig vloerkleed reinigen

    Een hoogpolig vloerkleed reinigen kun je gerust zelf doen, maar zorg er wel voor dat je dit met zorg doet. Je wilt natuurlijk niet dat jouw mooie hoogpolige vloerkleed al na één schoonmaakbeurt verkleurd of beschadigd.

    Daarom heb je hiervoor de juiste spullen nodig. Dit betekent niét gelijk dat je hier een speciaal stoomapparaat voor nodig hebt. Voor het reinigen van een hoogpolig vloerkleed kun je de volgende schoonmaakartikelen gebruiken:

    • Stofzuiger, met stofzuigermond geschikt voor kleden;
    • Tapijtreiniger voor hardnekkige vlekken;
    • Warm water en een zachte doek.

    Door goed voor vloerkleden te zorgen en regelmatig een hoogpolig tapijt te reinigen behoud je niet alleen een frisse kamer, maar zorg je ook dat de vezels niet onnodig en eerder verslijten door de viezigheid. Genoeg reden dus om aan de slag te gaan met een hoogpolig vloerkleed schoonmaken.

    Voorkom hardnekkige vlekken tussen hoge polen

    Om groot onderhoud te voorkomen is het aan te raden het reinigen van hoogpolige vloerkleden niet te lang uit te stellen. Daarom is het verstandig om regelmatig, zeg meerdere keren per week, het vuil tussen de hoge polen met de stofzuiger te verwijderen.

    Hiermee voorkom je dat het vuil zich hardnekkig en permanent gaat vestigen op jouw hoogpolig vloerkleed. Op het eerste oog lijkt jouw tapijt misschien schoon, maar tussen de hoge polen kan een hoop vuil zich makkelijk verzamelen.

    Schoonmaken met de stofzuiger doe je het beste met een stofzuigermond zonder borstelharen, welke geschikt is voor tapijt. Ga niet te wild te keer, maar ga rustig over het gehele kleed heen. Wanneer je merkt dat de mond zich te snel vastzuigt in de polen kun je ook de zuigkracht op de stofzuiger aanpassen.

    Hoogpolig tapijt reinigen met tapijtreiniger

    Ben je eigenlijk al een beetje te laat en heb je last van hardnekkige vlekken op jouw hoogpolig tapijt? Schoonmaken gaat dan het beste met een speciale tapijtreiniger. Spray het schoonmaakmiddel op de vlek en laat dit even intrekken. Hierna kun je het geheel zachtjes droogdeppen met een droge, witte doek.

    Dit speciale schoonmaakmiddel bevat geen bleekmiddelen, waardoor je het met een gerust hart kunt gebruiken op verschillende kleuren en materialen van hoogpolige tapijten. Ideaal wanneer er een ongelukje is gebeurd met eten, drinken of ander hardnekkig vuil.

     

    tapijtreiniger hoogpolig vloerkleed

    Koop hier

    Hoogpolig vloerkleed schoonmaken met water en een doek

    Wanneer bovenstaande tips niet voldoende blijken te zijn kun je ook proberen om simpelweg warm water en een schone, witte doek in de strijd te gooien. Deze tactiek klinkt misschien simpel, maar werkt al sinds jaar en dag!

    Maak een witte doek nat met lauw water en leg dit op de vlek. Het beste is om de doek te bedekken met een flink gewicht. Hierdoor kan de doek namelijk de viezigheid van de vlek absorberen, met een schoon hoogpolig vloerkleed tot gevolg! Mocht dit ook niet werken kun je het geheel nog een keer schoonmaken door deze truc te herhalen met de toevoeging van wat (schoonmaak)azijn aan het water.




    Tapijtenloods Basic Shaggy hoogpolig - terra/oranje

    vanaf €24,95

    Tapijtenloods Paradise Fluffy vacht - taupe

    vanaf €59,95

    Tapijtenloods Opera Soft hoogpolig - antraciet

    vanaf €24,95

    Vaak is reinigen met een stoomreiniger niet nodig

    Wanneer je regelmatig jouw kleed onderhoud, door viezigheid direct af te nemen en regelmatig een stofzuiger over de hoge polen te halen, is grondige reiniging met een stoomreiniger niet nodig. Daarbij beschikken sommige stofzuigers tegenwoordig ook al over een stoomfunctie! 

    Mocht je een grondige reiniging van jouw hoogpolige vloerkleed wel gewoon een fijn idee vinden, raden we aan dit niet vaker dan eens per jaar te doen. Doe je dit wel, kun je het kleed onnodig beschadigen waardoor de kwaliteit te snel achteruit gaat. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

    Zelf schoonmaken of toch laten reinigen?

    Natuurlijk is het jouw eigen overweging of je zelf aan de slag gaat met het schoonmaken, of dat je het laat reinigen door een professional. Hierbij zijn voornamelijk tijd en kosten de bepalende factor.

    Heb je er simpelweg geen zin in om zelf regelmatig aan de slag te gaan? Denk dan eens na over een laagpolig vloerkleed. Deze variant is een stuk onderhoudsvriendelijker en heeft minder zorg nodig.

    Ondanks dat vele denken dat zo’n kleed met korte polen niet meer lekker zacht is, kan dit wel degelijk! Wij hebben een ontzettend groot aanbod in zachte materialen, zoals bijvoorbeeld onze fluffy vloerkleden. Deze zijn ook met een lage pool onder de 3cm verkrijgbaar.

    Heb je toch nog vragen hoe jij de een tapijt het beste schoonmaakt? Laat het ons vooral weten door direct contact op te nemen via [email protected] of 0852007065. We helpen je graag verder met de juiste informatie hoe jij jouw hoogpolig vloerkleed kunt reinigen.

    Meer informatie & inspiratie

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking