Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Vrijdag 17 November 2023

  Koffievlek uit tapijt verwijderen doe je zo!

  Oh nee! Een koffievlek op tapijt is natuurlijk de grootste angst na de aanschaf van jouw nieuwe vloerkleed. Maar geen paniek! Wij vertellen je in deze blog hoe jij die koffievlek uit het tapijt krijgt, zonder je mooie kleed te beschadigen. Met de juiste aanpak is het helemaal niet zo lastig om een koffievlek uit een tapijt te verwijderen.

  Benodigdheden voor een koffievlek op het tapijt verwijderen

  Een koffievlek op het tapijt kan een hardnekkige vlek zijn. Daarom is het extra belangrijk om het verwijderen van deze vlek zo goed mogelijk aan te pakken! Eerder schreven we al een blog over het reinigen van een hoogpolig vloerkleed, maar hieronder gaan we specifiek in op koffie uit tapijt verwijderen.

  Wat je hiervoor nodig hebt:

  • Koud water
  • Een zachte doek (bij voorkeur badstof)
  • Optioneel: tapijtreiniger of schoonmaakmiddel zonder bleek

  Belangrijk is om nooit te hardnekkige middelen te gebruiken. Schoonmaakmiddel met bleek of ammoniak zijn veel te agressief en kunnen ervoor zorgen dat je kleed beschadigd of verkleurt. Zolang je maar weet hoe je moet handelen is een koffievlek uit het tapijt verwijderen relatief eenvoudig.

  Voorzichtig koffievlekken verwijderen uit het tapijt

  Om geen schade achter te laten is het belangrijk om zorgvuldig en voorzichtig te werk te gaan. In de meeste gevallen volstaat een zachte doek en wat water om de vlek te verwijderen. Heb je gekozen voor een wasbaar vloerkleed? Dan heb je geluk! Gewoon in de wasmachine ermee en zullen vlekken (oude) koffie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als je geen wasbaar exemplaar hebt kun je de volgende stappen volgen.

  Voordat je begint met boenen kun je beste alle vaste bestandsdelen van de koffie uit het tapijt verwijderen met een lepel of opzuigen met de stofzuiger. Schraap hiermee het tapijt al voor een groot deel schoon.

  Hierna kun je de doek natmaken en deze plat op het vloerkleed aanbrengen. Laat dit in zijn geheel drogen. De koffievlek zal vanuit het tapijt in de natte doek trekken, waardoor je de vlek verwijdert. Dit duurt meestal zo’n 12 uur. Belangrijk is om niet te veel te wrijven, dit kan de vezels van het kleed beschadigen.

  Onze favoriete wasbare kleden

  Vanaf €19,95

  Vanaf €39,95

  Vanaf €17,95

  Kan ik een oude koffievlek verwijderen?

  Is het ongelukje niet recent gebeurt, maar heb je al gedroogde koffievlekken in jouw mooie tapijt zitten? Dan kan het zijn dat alleen water niet meer voldoende is. Hierbij kun je dezelfde techniek als hierboven gebruiken of direct aan de slag met grover geschut zoals een speciale vloerkleedreiniger of licht schoonmaakmiddel.

  Laat hierbij de reiniger een tijdje in het kleed trekken en leg er vervolgens weer een natte doek op, die al het vuil van de koffievlek uit het vloerkleed kan verwijderen. Is dit na één keer niet voldoende? Probeer het dan gerust een tweede keer! Zolang je niet wild gaat boenen kan een tweede behandeling geen kwaad.

  Niet gelukt? Laat de koffie uit tapijt verwijderen door professionals

  Als de koffievlekken dusdanig groot of oud is kan het altijd zijn dat je deze er met bovenstaande stappen niet meer volledig uitkrijgt. Dan zit er niets anders op dan een professional in te schakelen. Zij hebben speciale apparatuur beschikbaar waarmee zij zonder verlies van kwaliteit de koffievlek uit jouw tapijt verwijderen.

   

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking