Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Maandag 3 Juni 2024

  Onze tips voor een vloerkleed aan de muur

  Heb jij er al eens aan gedacht om een vloerkleed aan de muur te hangen? Deze wanddecoratie geeft veel sfeer aan de ruimte en biedt tegelijkertijd praktische voordelen, zoals een betere akoestiek. Waar je op moet letten bij een vloerkleed aan de muur en hoe je überhaupt een kleed aan de muur kunt hangen, lees je hier. 

  Waarom kiezen voor een vloerkleed aan de muur?

  Een vloerkleed aan de muur zien we steeds vaker voorbij komen. Het geeft dan ook een warme sfeer aan het interieur en springt er veel meer uit dan een schilderij, poster of fotolijst. 

  Naast dat er speciale wandkleden worden ontwikkeld, is bijna ieder vloerkleed geschikt om aan de muur te hangen. Al van oudsher wordt vaak een Perzisch tapijt aan de muur gehangen, maar tegenwoordig heb je keuze uit veel meer verschillende stijlen. De meest voorkomende wandkleden zijn: 

  Alle bovenstaande stijlen zorgen voor een klassieke en warme uitstraling, waarin volop variatie mogelijk is in verschillende afwerkingen. Dankzij de grote keuze aan kleuren en motieven is er voor vrijwel ieder interieur een passend kleed voor aan de muur te vinden. Voor het mooiste resultaat is het allerbelangrijkste dat je de juiste methode gebruikt om het exemplaar op te hangen. 

  oosters vloerkleed bokhara

  grijs kelim wandkleed

  vintage garden picasso vloerkleed

  isfahan wandkleed

  Bokhara Bidjar Oosters vloerkleed

  nu €229,95

  Natural vloerkleed van wol in grijs, crème of antraciet

  vanaf €119,95

  Vintage Garden Picasso vloerkleed 

  vanaf €24,95

  Isfahan Oosters wandkleed multi color

  vanaf €89,95

  Een kleed aan de muur hangen

  Er zijn verschillende manieren om een kleed aan de muur te hangen. Je wilt natuurlijk dat het exemplaar goed blijft hangen en dat zowel het vloerkleed als de wand niet beschadigt. De meest voorkomende manieren om een wandkleed op te hangen lichten we hieronder voor je toe. 

  Hang het op met een houten lat

  Een eenvoudige en stevige manier om een kleed aan de muur te hangen, is middels een houten lat. Hiervoor kun je een platte lat aan de wand bevestigen en vervolgens kun je het vloerkleed hierop vastspijkeren. Als je het kleed volledig wilt spannen kun je ook nog een lat plaatsen aan de onderkant. Hiermee komt het geheel mooi plat aan de muur te hangen. Wanneer je deze onderste lat weglaat kan het kleed voor een meer nonchalante look zorgen. 

  Met een roede aan de muur

  Je kunt het geheel ook ophangen met een roede. Voor deze bevestiging moet er wel een tunnel of zoom in het kleed zitten, of je kunt er lussen aan maken. Als je handig bent met de naaimachine kun je zelf een katoenen omhulsel aan de bovenkant op de achterkant van het kleed bevestigen. Hier kun je vervolgens de roede doorheen schuiven. Ook voor deze methode kun je aan de onderkant nog een roede plaatsen die dient als verzwaringslat. Zo zal het kleed altijd loodrecht naar beneden hangen. 

  Klittenband ophangen

  Een variatie op de eerste bevestiging met de houten lat, is door het kleed op te hangen met klittenband in plaats van volledig vast te spijkeren. Hierbij kun je een strook klittenband aan de zoom van het kleed vastmaken en een strook plaatsen op de houten lat. Via de strook klittenband kun je het vloerkleed makkelijk vastplakken. Voordeel van deze methode is dat je meer flexibiliteit hebt om het kleed af te wisselen met een ander exemplaar. 

  Franjes knopen

  Bij kleinere vloerkleden met franjes kan het ook geschikt zijn om de franjes te gebruiken om deze vast te knopen. Knoop de stof bijvoorbeeld vast aan een klein touwtje dat je aan het plafond bevestigt. Deze ophangmethode is wel erg fragiel en kan alleen gedaan worden met kleine, lichte exemplaren aan de muur.

  Denk hieraan voordat je jouw tapijt ophangt

  Voordat je daadwerkelijk jouw vloerkleed aan de muur hangt, is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Zo moet je bij het kiezen van een wand waar je het kleed wilt ophangen natuurlijk rekening houden met de grootte ervan. De beste plek voor een wandkleed in huis is: 

  • Niet direct blootgesteld aan de zon. Deze blootstelling kan na verloop van tijd namelijk de kleuren van jouw vloerkleed beschadigen. 
  • Niet in de buurt van een warmtebron. Ook dit heeft grote, negatieve invloed op de vezels van een tapijt. 
  • Geen ruwe houten muur of voorzien van ongecoate metalen zoals spijkers. Ook dit kan het kleed na verloop van tijd beschadigen, met scheuren tot gevolg. 

  Vloerkleden aan de wand kopen bij Tapijtenloods

  Ben jij enthousiast geworden om een vloerkleed aan de muur te hangen? Je kloopt jouw exemplaar bij Tapijtenloods! In onze webshop vind je meer dan 1000 verschillende soorten vloerkleden, waarvan de meeste exemplaren geschikt zijn om op te hangen aan de wand. Vind jouw favoriet en bestel vandaag nog jouw nieuwe vloerkleed voor aan de muur

  Onze favorieten:

  vintage picasso vloerkleed multi

  oosters klassiek wandkleed

  karakteristiek vloerkleed vintage

  tapijtenloods bokhara oosters kleed

  Picasso Heriz vintage vloerkleed multi color

  vanaf €69,95

  Oosters klassiek vloerkleed Mokhtar

  vanaf €32,95

  Picasso Artisan vintage vloerkleed

  vanaf €69,95

  Bokhara oosters kleed in beige

  vanaf €229,95

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking