Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Dinsdag 27 Juni 2023

  Hoe groot rond vloerkleed moet ik kiezen?

  Ronde vloerkleden zijn de trend van het moment. Ze brengen veel dynamiek in de ruimte en zorgen hiermee voor een speels effect. Maar welke maat rond vloerkleed past het beste in jouw woning? Lees hier waar je rekening mee moet houden hoe groot een rond vloerkleed moet zijn!

  Zo bepaal je hoe groot een rond vloerkleed moet zijn

  Hoe groot een rond vloerkleed moet zijn in jouw woning, hangt natuurlijk af van de ruimte. Hierbij kijken we niet alleen naar de grootte van de kamer, maar vooral ook naar de inrichting en het formaat van meubels. Dit is alles bepalend welk formaat het beste past.

  Let er op dat er altijd verbinding ontstaat tussen het ronde tapijt en de meubels in de ruimte. Hiermee zorg je voor eenheid en ziet het geheel er rustig uit. Doe je dit niet, dan zie je als snel dat het ronde kleed eigenlijk te klein is voor de ruimte waarin je deze hebt geplaatst.

  Onze ronde vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende diameters. De meest voorkomende afmetingen hierin zijn:

  • 120 cm rond
  • 160 cm rond
  • 200 cm rond
  • 300 cm rond

  Welke maat rond vloerkleed kies ik bij de zithoek?

  Wanneer jij op zoek bent naar een woonkamer vloerkleed bij een rechte bank, zal de combinatie met een rond vloerkleed het geheel een zachtere uitstraling geven. Voor een passend formaat is het aan te raden dat de randen van het kleed altijd op meerdere plekken contact hebben met het meubilair.

  Heb jij een grote driezitsbank van 260cm of meer? Kies dan voor een groter formaat rond vloerkleed, bijvoorbeeld met een diameter van 300cm. Hiermee weet je zeker dat dit geheel in verhouding is.

  Heb je in de zithoek ook een losse fauteuil staan, met een eigen salontafeltje? Dan kun je dit gedeelte van de zithoek ook één geheel maken door hier een kleiner kleed onder te plaatsen. Hierdoor baken je dit geheel af van de ruimte. Zeker in een grote kamer geeft dit meer structuur en rust.

                 

  Past een rond vloerkleed bij de eettafel?

  Wanneer je graag een rond kleed bij de eettafel wilt plaatsen, raden we ook aan te kiezen voor een ronde eettafel. Hiermee zijn deze vormen in balans en voorkom je dat een deel van de tafel buiten het kleed valt.

  Vooral bij een eettafel is het belangrijk om juist te bepalen hoe groot een rond vloerkleed moet zijn. Doordat hier veel beweging gaande is wil je niet dat je zelf of de stoel blijft haken achter het tapijt. Natuurlijk zonde als dit met een val ten koste gaat van de maaltijd op tafel. Daarbij zal het kleed hiermee een stuk sneller slijten, wanneer je continue langs de randen schuurt.

  Om eenvoudig de stoel te kunnen schuiven raden we aan om hierbij ook te gaan voor een laagpolig rond vloerkleed, zodat de hoge polen niet in de weg zitten. Tevens is dit makkelijker schoon te maken, mocht er toch een keer eten van tafel vallen.

  Zo meet je de passende grootte van een rond vloerkleed

  Wanneer je weet waar je het tapijt in huis wilt plaatsen, rest je alleen nog het opmeten van het juiste formaat. Twijfel je toch of rond wel de juiste vorm is voor jouw woning? Lees dan ook onze blog hoe groot een vloerkleed moet zijn, wanneer je voor andere vormen kiest. Meest belangrijke is te letten op de kaders van het meubilair, zoals we hierboven besproken hebben.

  Vind je het lastig om het geheel voor te stellen? Voor de eigen beeldvorming kun je het geheel tapen op de grond, of uitleggen met kranten. Zo zie je direct voor je wat de verschillende groottes met een ruimte zullen doen. Vanuit daar kun je het geheel makkelijk opmeten, zodat je precies weet hoe groot een rond vloerkleed moet zijn!

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking