tot 70% korting! Laatste kans! Bekijk de actie >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Donderdag 23 Februari 2023

  Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

  Bij Tapijtenloods krijgen wij vaak de vraag: "Hoe groot moet een vloerkleed zijn?". Het is lastig om hier in één zin antwoord op te geven, dus leek het ons een goed idee om hier in dit blogartikel uitgebreid aandacht aan te besteden!

  Er zijn meerdere elementen die je in je achterhoofd moet houden wanneer je een bepaald formaat vloerkleed kiest. In dit artikel leggen we uit wat deze factoren zijn. Aan de hand van voorbeelden beantwoorden wij de vraag hoe groot je vloerkleed moet zijn.

  Een vloerkleed in jouw huis

  Bij Tapijtenloods horen wij regelmatig dat mensen een te klein vloerkleed hebben gekocht. Dan past het niet goed in hun interieur en zit er niets anders op dan het te retourneren. Het is daarom erg belangrijk om een goed beeld te hebben van de grootte om te weten hoe groot jouw vloerkleed moet zijn. Niets is zo vervelend om een tapijt te moeten retourneren. 

  Om de perfecte grootte van jouw vloerkleed te bepalen, moet je allereerst weten waar het precies komt te liggen. Een populaire plek om een vloerkleed neer te leggen is in de woonkamer, maar ook een slaapkamer vloerkleed, een badkamer kleed of tapijt op kantoor is populair. Afhankelijk van de ruimte die je kiest kun je gaan kijken naar de vorm en indeling van de kamer om te bepalen hoe groot jouw vloerkleed moet zijn.

  De vorm van het vloerkleed maakt een groot verschil!

  De vorm van een vloerkleed maakt een groot verschil op de uitstraling van de kamer. Zo kan een rond vloerkleed een hoekige kamer groter laten lijken. Al helemaal wanneer er veel hoeken in een kamer zijn. Dit komt doordat een ronde vorm de rechte hoeken van een kamer doorbreken. 

  Een populaire plek voor een rond vloerkleed is onder de salontafel voor de bank. Hierbij is een grootte van 240 cm vaak al meer dan genoeg! Ook wanneer je geen salontafel hebt is een rond vloerkleed voor de bank aangeraden.

  Tips bij het kiezen van het formaat van een nieuw vloerkleed

  Nadat je hebt gekozen waar je het vloerkleed kwijt wilt en welke vorm het moet hebben is het dan eindelijk tijd om de grootte te bepalen! Als het aankomt op de keuze hoe groot het vloerkleed moet zijn, zijn er een paar vuistregels die je in je achterhoofd moet houden. 

  Afhankelijk van de stijl van het vloerkleed en/of de kamer is het mogelijk om meerdere kleden in een kamer te leggen. Door meerdere vloerkleden te laten overlappen kun je jouw interieur een unieke stijl meegeven. 

  Hoe groot moet een vloerkleed zijn voor in de woonkamer?

  Iedere woonkamer is natuurlijk anders. Hierdoor is helaas geen algemene ‘beste afmeting’. Een vloerkleed wordt in de woonkamer voornamelijk geplaatst in een zithoek of onder de bank.

  Afmetingen bij een tweezitsbank

  Bij een tweezitsbank is een afmeting van 140x200 cm vaak al ruim voldoende. Deze maat is een populaire opties voor veel huishoudens. Met dit formaat kun je je woonkamer een warme en unieke uitstraling geven

  Passende grootte bij een hoek- of driezitbank

  Heb je grotere bank, zoals een hoekbank of een driezitsbank? Dan is een groter formaat zoals 200x300 cm meestal aangeraden. Met dit formaat kun je een groot gedeelte van de woonkamer voorzien van een mooi vloerkleed. 

  Weet je nog niet precies wat het formaat moet zijn? Meet dan je bank eens op! Wanneer je 10 centimeter optelt bij het de totale lengte heb je vaak een ideale lengte.   

  Bij een kleine zithoek

  Wil je een gezellige leeshoek of zithoek inrichten? Dan kan een rond tapijt van 120 cm wel jouw ideale maat zijn! Bij het inrichten van een zit/leeshoek is het belangrijk dat de stoel volledig past op het tapijt. Heb je twee stoelen die op het tapijt moeten staan? Dan kan een rechthoekig tapijt uitkomst bieden voor jou!

  Hoe groot moet een vloerkleed zijn voor in de slaapkamer?

  Wanneer je ‘s ochtends uit bed stapt, is het heerlijk om met je voeten op een zacht kleedje te landen. De slaapkamer is hierdoor een populaire plaats voor vloerkleden. Wij hebben de tips voor de plaatsing voor jou opgeschreven.

  • Zorg er op zijn minst voor dat je aan beide kanten van het bed kan uitstappen en met je voeten op het tapijt staat.
  • Zorg dat de deur naar de slaapkamer het tapijt niet raakt. Dit kan leiden tot vervelende blokkades en een moeilijk te openen deur.
  • Afhankelijk van het soort tapijt raden wij af om nachtkastjes op een vloerkleed te plaatsen. Een kleed is vaak een instabiele ondergrond en kan een nachtkastje schuin laten staan.

  Wij hebben de tips voor het kiezen van het perfecte tapijt voor jouw slaapkamer!

  Bij het kiezen van een tapijt in de slaapkamer is het belangrijk dat het tapijt uitsteekt aan beide kanten. Wanneer je ‘s ochtends uit bed stapt, sta je op een heerlijk zacht vloerkleed. Naast een esthetisch oogpunt is dit natuurlijk een stuk fijner dan op een koude laminaatvloer staan. 

  Passende formaten bij een bed

  Een standaard tweepersoonsbed heeft een formaat van 160x210 cm. Hierbij raden wij aan om een vloerkleed van 200x290 cm onder uw bed te leggen.  

  Een eenpersoonsbed heeft gebruikelijk een afmeting van 90x200 cm. Een vloerkleed van 140x200 cm sluit hier perfect op aan.

  Staat je bed tegen een muur? Dan hoef je de onderkant van een bed niet te bedekken met een vloerkleed. Een rechthoekig vloerkleed in de lengte van het bed sluit hierbij perfect aan bij jouw slaapkamer.

  Dus, hoe groot moet een vloerkleed zijn?

  Over smaak valt niet te twisten, op een te klein of te groot vloerkleed zit echter niemand te wachten. We hopen je met de tips in dit artikel de juiste handvatten te hebben gegeven waarmee jij hét ideale formaat voor jouw tapijt kan kiezen. Zo hoef je jezelf nooit meer de vraag te stellen: "Hoe groot moet dat vloerkleed zijn?”.

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking