Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Dinsdag 17 Januari 2023

  Zo kun je meerdere vloerkleden combineren

  Wil jij meerdere vloerkledencombineren in een ruimte? Dit kan ontzettend leuk zijn, mits het geheel op elkaar afgestemd is. Een passende combinatie vind je door het toepassen van verschillende tips. Maar waar begin je? Lees hier onze tips hoe je verschillende vloerkleden kunt combineren met jouw interieur.

  Vloerkleed combineren: waar begin je?

  Wanneer je één of meerdere vloerkleden wilt combineren met jouw inrichting moet je allereerst bepalen waar je het geheel wilt hebben. Afhankelijk van de plek kun je namelijk een passende vorm, formaat, kleur en stijl kiezen. Een aantal aspecten waar je op kunt letten voor een goede verbinding met een ruimte zijn:

  • Vloeren
  • Meubels
  • Kleurgebruik

  Zo kan een kleed op een gietvloer heel anders overkomen dan op een houtenvloer. Ook kun je aan de hand van jouw formaat en stijl meubels een passende afmeting voor een tapijt uitzoeken. De grootste dealbreker voor de juiste combinatie van een vloerkleed is het kleurgebruik in de ruimte en met name de toepassing van effen kleuren of patronen.

  Stijlvol (meer dan) 2 vloerkleden combineren

  Naast losse tapijten in de ruimte kun je ook heel goed meerdere vloerkleden combineren. Dit wordt ook wel layering genoemd. Of je dit nu doet door een exemplaar te overlappen, naast elkaar te leggen of aan de andere kant van eenzelfde ruimte te plaatsen. Alles kan met de volgende tips:

  • Gebruik vloerkleden van eenzelfde formaat
  • Zoek kleden met dezelfde kleurtonen
  • Stem de samenstelling af op jouw interieurstijl
  • Kies structuren die bij elkaar passen

  Wanneer je kiest voor 2 vloerkleden combineren kun je niet snel de fout in gaan. Bij meer dan 2 kan het een uitdaging worden om een mooie eenheid te creëren. Hierdoor is het altijd aan te raden om verbinding tussen de samenstelling te houden met een overlap. Zo maak je altijd één geheel.

  Kan ik een rond en rechthoekig vloerkleed combineren?

  Ondanks dat het aan te raden is kleden van eenzelfde formaat te kiezen, kun je prima verschillende vormen bij elkaar samenvoegen. Voor een speels effect kun je heel goed een rond en rechthoekig vloerkleed combineren. Je kunt de twee vormen laten overlappen of juist naast elkaar te plaatsen. Dit is afhankelijk van de grootte in de ruimte.

  Wil je wel een dynamisch effect, maar heb je meerdere rechthoekige tapijten? Dan kun je het beste resultaat behalen door de één in de lengte en de ander in de breedte bij elkaar te leggen. Hierdoor breek je dezelfde vormen en zorg je voor meer diepte.

  Mooie kleurcombinaties

  Zoals we eerder al aangaven heeft kleurgebruik met effen tinten of patronen de grootste invloed op een passende samenstelling. Hierbij geldt: zoek een overeenkomstige kleur of patroon in het geheel. Op deze manier kan je veel, ogenschijnlijk verschillende, vloerkleden met elkaar combineren.

  Zo kun je voor een rustige uitstraling meerdere aardetinten bij elkaar plaatsen, zoals een taupe vloerkleed met een beige tapijt. Dit zorgt voor een sereen effect en kan goed passen in ruimtes waar zaken zoals een houten vloer opvallen.

  Anderzijds kun je juist meer voor het color blocking gaan met de combinatie van opvallende kleuren of patronen. Dit past het beste bij ruimtes waar veel kleine meubels, effen kleuren en een moderne stijl is toegepast. Kies bijvoorbeeld een opvallende print met een neutraal exemplaar, zoals een vrolijk patchwork kleed bij effen tapijten.

  Combineer en leer wat jouw smaak is

  Heb jij al een combinatie in jouw hoofd die aansluit op jouw interieur? Neem dan vooral een kijkje tussen onze volledige collectie vloerkleden. Hierin kun je zelf selecteren op verschillende stijlen, kleuren of maten. Door onze gratis verzending en scherpe prijzen profiteer je altijd van de scherpste deals.

  Heb je vooraf nog vragen over de beste samenstelling voor jouw woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 0852007065 of [email protected]. We helpen je graag met een passend vloerkleed combineren.

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking