• Lorem ipsum

Vloerkleed: Wat is de juiste maat voor mijn kamer?

3 Aug 2020
door Tapijtenloods.nl

Vloerkleed – Wat is de juiste maat voor mijn kamer?

Tapijten zijn er in verschillende maten, maar de vraag welke maat je moet kiezen is vaak niet zo eenvoudig. Een te klein tapijt ziet er vaak verloren uit en een groot tapijt raakt snel overbelast. Op welke aspecten moet u letten bij het kiezen van de optimale tapijtmaat? Wij vertellen het je! Met de volgende simpele trucs haal je het beste uit je droomtapijt. Als het gaat om de perfecte tapijtgrootte, moet u niet op uw oordeel vertrouwen. Meet altijd! Wij adviseren om voor het aanschaffen van een vloerkleed een doek ter grootte van het gewenste tapijt op de vloer te leggen voor het bepalen van de juiste maat.

Meten is weten!

Woonkamer

Het eerste uitgangspunt voor het bepalen van de juiste tapijtmaat is de kamergrootte. Uw tapijtmaat is afhankelijk aan de woonmaat. In grote woonkamers moet u ook een groter tapijt kiezen, omdat een klein tapijt snel verloren zou gaan in een grote kamer. Een tapijtmaat waarop een complete zithoek past is meer geschikt voor grotere woonruimtes. Omgekeerd moet u ook de voorkeur geven aan kleinere tapijtmaten in kleinere woonkamers om de kamer niet te overbelasten. Het is daarom raadzaam om het tapijt in kleine kamers direct voor de bank te plaatsen. De tapijtmaat moet in ieder geval overeenkomen met de breedte van de bank, maar optimaal moet deze ongeveer 20cm breder zijn.

Het tweede aspect kan de vorm en plaatsing van je bank zijn. Terwijl een hoekbank meer een vierkante vorm heeft, zou u de voorkeur moeten geven aan rechthoekige tapijtmaat voor het klassieke model, een bank met twee fauteuils.

Ronde tapijten zijn ideaal wanneer de salontafel in het midden wordt geplaatst. De bank en fauteuil staan eromheen en staan meestal alleen met hun voorpoten op het tapijt.

Eetkamer

Vanwege het grote risico op besmetting wordt een plat geweven of gemakkelijk te reinigen laagpolig tapijt aanbevolen in de eetkamer. Daarnaast worden hier donkere kleuren aanbevolen.

Pas uw tapijt altijd aan de vorm van uw eettafel. Bovendien moet het tapijt groot genoeg zijn zodat de tafel en stoelen voldoende ruimte hebben. Merk op dat je ruim een halve meter meer ruimte nodig hebt om op te staan en comfortabel te zitten. De stoelen mogen niet over de rand van het tapijt komen. Niets is erger dan vast te zitten aan de rand van het tapijt met je stoelpoot. Dat vergroot ook de kans op tapijtschade, hetgeen aangetaste tapijtranden en struikgevaar als gevolg heeft. Om dit laatste te voorkomen, raden wij altijd aan om een antislip ondervloer te gebruiken.

   

Slaapkamer

In de slaapkamer zorgt een tapijt voor het bed ervoor dat je voeten heerlijk warm zijn bij het opstaan of aankleden. Steeds weer verschijnen de tapijten voor het bed, wat een doorn in het oog is van erkende interieurontwerpers. In kleinere slaapkamers met een eenpersoonsbed in een hoek of langs de muur, zal een loper voor het bed de enige manier zijn om wat warmte op een gladde vloer te brengen. Zorg ervoor dat de lopers overeenkomen met de breedte van de vrije ruimte en korter zijn dan de lengte van het bed.

Ronde tapijten in slaapkamers in samenhang met een stoel of poef zorgen voor een chique uitstraling in de slaapkamer.

Mocht u ondanks alle overwegingen toch twijfelen kunt u contact opnemen via [email protected]

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »