Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Maandag 8 Januari 2024

  Vloerkleed onder eettafel: hoe groot moet het zijn?

  Twijfel je bij het plaatsen van een vloerkleed onder de eettafel hoe groot deze moet zijn? Het kiezen van een passend kleed onder de eettafel is een cruciale stap in het creëren van een aangename en stijlvolle eetruimte.

  Daarom nemen we je mee in de essentiële overwegingen bij het bepalen hoe groot jouw vloerkleed onder de eettafel moet zijn. Van tafelgrootte tot de ruimte hier omheen en de vorm van het kleed. Leer hoe je met simpele tips balans kunt creëren tussen je eettafel en het vloerkleed, zodat je precies weet hoe groot deze moet zijn!

  Hoe groot is de eettafel op het vloerkleed?

  Hoe groot het vloerkleed onder de eettafel moet zijn, hangt allereerst af van de afmeting van de tafel zelf. De tafelgrootte bepaalt namelijk in grote mate de ideale afmetingen van het vloerkleed. Een goed uitgangspunt is om het kleed aan alle zijden van de tafel te laten uitsteken, zodat er voldoende ruimte is wanneer de stoelen naar achteren worden geschoven. 

  Voor een rechthoekige tafel is het een aanbevolen richtlijn om een kleed aan alle zijden 60 cm uit te laten steken. Bij een ronde tafel is een vloerkleed met een diameter die 60 cm groter is dan de tafelmaat een goede maatstaf.

  Hoe groot het vloerkleed onder de eettafel uitsteekt, hangt ook af van de ruimte die je hebt rondom de tafel zelf. Heb je zeeën van ruimte, dan kun je meer centimeters laten uitsteken dan wanneer de ruimte beperkt is. Zorg wel voor minimaal 50 cm ruimte tussen de rand van het kleed en de tafel. Dit biedt niet alleen een aangename uitstraling, maar maakt ook het gebruik van stoelen comfortabel, doordat ze gemakkelijk naar achteren kunnen worden geschoven zonder het kleed te verlaten.

  Kies een passende vorm van het kleed

  De vorm van het vloerkleed is ook van invloed op de algehele uitstraling van de eetruimte. Voor een rechthoekige tafel is een rechthoekig kleed vaak de meest logische keuze. Hierbij is het belangrijk om de items in dezelfde richting te laten lopen om een mooi geheel te creëren tussen het vloerkleed en de eettafel. Hoe groot het kleed dan moet zijn? Kies een exemplaar dat minstens 60 cm breder is dan de tafel aan alle zijden, positioneer het gelijkmatig en laat de hoeken subtiel uitsteken. 

  Bij een ronde tafel past een rond kleed doorgaans het beste. Toch kan het spelen met vormen interessant zijn. Een rond kleed onder een rechthoekige tafel kan bijvoorbeeld zorgen voor een contrast. Zoek naar een balans in grootte en stijl en experimenteer met overlapping voor een mooie uitstraling in je eetruimte.
  Tapijtenloods Shaggy Plus Rond Effen Hoogpolig vloerkleed in beige

  vanaf €24,95

  Tapijtenloods pearl soft hoogpolig vloerkleed in roze

  vanaf €22

  Tapijtenloods Picasso Feraghan Vintage vloerkleed rond

  vanaf €119,95

  Tapijtenloods effen,
  laagpolig vloerkleed in donkerblauw 

  vanaf €24,95

  Zo groot is een vloerkleed onder deze eettafels

  Weet jij al hoe groot jouw tafel is en welke vorm je hierbij wilt combineren met een vloerkleed onder de eettafel? Hoe groot jouw exemplaar moet zijn hebben we alvast voor je opgesomd:

  • Voor een kleine eettafel (rond 90 cm): Een rechthoekig vloerkleed van 160 x 230 cm biedt voldoende ruimte voor de tafel en stoelen.
  • Voor een gemiddelde eettafel (rond 150 cm): Een recht tapijt van 240 x 290 cm zorgt voor een uitgebalanceerde uitstraling.
  • Kleed voor een grote eettafel (rond 200 cm): Een rechthoekig kleed van 300 x 400 cm biedt ruimte en creëert een luxe uitstraling.
  • Voor een ronde eettafel (diameter 120 cm): Een rond vloerkleed van ongeveer 180 cm past goed bij de tafel en maakt de ruimte gezellig.

  Het is van groot belang om deze voorbeelden als richtlijnen te beschouwen en altijd de specifieke afmetingen van de eigen tafel in overweging te nemen. Het doel is om een goede balans te vinden tussen hoe het eruitziet en hoe praktisch het is voor je eetruimte.
  +600 soorten 160x230 cm

  vanaf €39

  +10 soorten 240x290 cm

  vanaf €199

  +150 soorten 200x200cm

  vanaf €72

  +80 soorten 300x400cm

  vanaf €219

  Hoe groot is jouw vloerkleed onder de eettafel?

  Het kiezen van het juiste vloerkleed grootte voor onder de eettafel vereist aandacht voor de afmeting van de tafel zelf, de ruimte rondom de eethoek en de vorm van het kleed. Dus zoek jij een passend vloerkleed onder de eettafel? Hoe groot deze moet zijn, kun je bepalen op basis van deze aspecten! 

  Door deze elementen in overweging te nemen en enkele voorbeelden van verschillende tafelgroottes te bekijken, kan de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit worden bereikt. Bij Tapijtenloods bieden we een breed assortiment vloerkleden aan, zodat je de ideale keuze kunt maken die past bij jouw eetruimte.   Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking