Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 24 November 2020

    Vintage vloerkleden

    Vintage tapijten                                                                                                           

     

     

    Bijna geen enkele mode- of stijlbeweging is momenteel meer aanwezig dan de vintage-beweging. Van oud naar nieuw - traditionele patronen in bijpassende, licht verwassen kleuren en vlakken in ‘used look’ zijn trendy en laten zich goed combineren met elementen uit andere stijlen. Met de prachtige vintage tapijten in onze online shop kun je deze trendy trend eenvoudig, snel en goedkoop aan huis laten bezorgen.

    Het handgeweven tapijt met geprint patroon maakt indruk met een bijzondere uitstraling in uw huis. Creëer een heel bijzondere eyecatcher voor je woonruimte met dit prachtige platpolige vintage vloerkleed. Dankzij de verschillende kleuren maakt het vloerkleed met zijn vintage look indruk op elke vloer en past het perfect bij elke inrichtingsstijl. Zelfs in combinatie met moderne meubelen overtuigt het tapijt over de hele lijn en geeft het je interieur net dat beetje extra. Met weinig moeite creëer je een compleet nieuw woongevoel in je huis.

    Ronde vintage tapijten
    Een van de meest populaire vormen in handgeknoopte tapijten zijn de ronde vintage tapijten. Ronde tapijten zijn ongebruikelijker dan rechthoekige tapijten en worden in minder selecties aangetroffen.

    Hier worden grotere tapijten in standaardmaten individueel gesneden om aan de toenemende vraag te voldoen.

    Op www.tapijtenloods.nl vind je unieke items gemaakt van handgeknoopte tapijten. We hebben een goede selectie ronde tapijten.

     

     

    Hoe moet ik een vintage vloerkleed onderhouden?
    Vintage tapijten worden gemaakt door de bovenste laag wol te scheren. Dit geeft ook de gebruikte en armoedige look een vervaagde, verouderde look. Dunne tapijten zijn ook gemakkelijker te onderhouden en schoon te maken. Stof en vuil kunnen er niet in blijven hangen.

    U kunt op de meeste vintage tapijten elk soort meubel plaatsen. Het maakt niet uit hoe zwaar ze zijn. Vanwege de robuustheid en knoopdichtheid die kenmerkend zijn voor vintage tapijten, lijden deze gemaakte tapijten geen enkele schade. Daarom zijn ze bijzonder populair voor gebruik in drukke ruimtes. Interieurontwerpers kiezen graag vintage tapijten met een retro-look voor hotels, winkels en kantoren.

    Patchwork tapijten
    Patchwork tapijten zijn een bijzonder statement. Patchwork tapijten met een vintage look zijn gemaakt van antieke tapijten die in kleine stukjes zijn gesneden en aan elkaar genaaid om een ​​nieuwe te vormen. Hierdoor ontstaan ​​patronen die anders niet bestaan. Elk is uniek en heel bijzonder. Er worden voornamelijk kelims en platgewoven oosterse tapijten gebruikt. Wild gemengd of kunstzinnig gecombineerd, er zijn vintage tapijten in patchworkdesign voor elke smaak, waarbij traditie en moderniteit worden gecombineerd.

    Patchwork tapijten bestaan ​​niet alleen sinds eergisteren. Al heel lang worden oude tapijten gecombineerd met nieuwe om het leven van de tapijten te vernieuwen door nieuwe combinaties. Dit is wat de tapijten hun persoonlijkheid geeft.

     


     

    Met vintage tapijten - al dan niet in een patchworkdesign - ben je helemaal in de trend.

    Meer informatie & inspiratie

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking