Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Dinsdag 22 Februari 2022

  Tapijt voor de kinderkamer

  Kinderen hebben een toevluchtsoord nodig om te dromen en te ontspannen, maar ook ruimte om te ontdekken. Want niets is belangrijker voor onze kleine boefjes. Vooral het slaapgedeelte van onze kinderen is belangrijk! Hier rusten ze en duiken ze in de wereld van dromen. Bij het ontwerpen van de kinderkamer moet de focus daarom liggen op een harmonieuze sfeer met speelse details.

  Kinderkamer inrichten met een vloerkleed

  Wanneer je de kamer voor jouw kleintjes inricht, komt je onvermijdelijk op het punt dat je een kinderkamer vloerkleed moet kiezen. Want niets is mooier dan de grote fantasie- en droomwereld van onze kinderen. Maar de meningen hierover lopen sterk uiteen. Moet er in de kinderkamer een knus vloerkleed komen of toch liever een onderhoudsvriendelijk vloerkleed?

  Een vloerkleed ondersteunt de stijl van een kamer enorm met zijn ontwerp en kleur. Ook in de kinderkamer speelt het tapijt een belangrijke rol. Dankzij de zachte pool is hij populair bij kinderen, meisjes en jongens. Het zijn echter niet alleen de genoemde factoren die bepalend zijn. De kwestie van vervuiling moet ook een prioriteit zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing. Alle exemplaren op onze website zijn vrij van schadelijke stoffen en kunnen daarom zonder aarzelen in elke kinderkamer geplaatst worden.

   

   

  Welke designs moet ik kiezen voor een kinderkamer?

   De favoriete kleuren van jouw kind of bepaalde motieven (eenhoorns, auto's) moeten een rol spelen. In principe moet je felle of sombere kleuren vermijden. Zwart is bijvoorbeeld helemaal niet aan te raden omdat het veel te donker is. Wit is ook problematisch omdat het er te koud en steriel uitziet en geen gevoel van gezelligheid uitstraalt. Felgeel of agressief rood moet ook worden vermeden op tapijten en behang. Je kunt natuurlijk altijd kleine accenten leggen en de kleuren gebruiken voor bijvoorbeeld een zitkussen.

  Daarentegen zijn lichtrode tinten, rustgevende blauwe tinten of een mooie groene en een vrolijke okertint aan te raden. Je kunt net zo goed een gezellig beige of een vriendelijk lila, roze of roze gebruiken. Maar graag niet in een jongenskamer en graag in combinatie met andere tinten. Een kamer die uit slechts één kleur lijkt te bestaan, is gewoon te gedurfd.

  Welk materiaal moet worden gebruikt bij de productie van tapijt?

  Als je een vloerkleed voor jouw kind wilt kopen, moet je speciale aandacht besteden aan het materiaal dat is gebruikt voor de productie van het vloerkleed. Tapijten gemaakt van natuurlijke materialen hebben enkele voordelen ten opzichte van industrieel vervaardigde stukken die in overweging moeten worden genomen.

  In vergelijking met natuurlijke materialen nemen tapijten van synthetische materialen - zoals polypropyleen, acrylgaren of mengsels van polyester en polypropyleen - minder vuil en stof op. Dit kan een voordeel zijn als je een huisstofallergie hebt. Houd er echter rekening mee dat verontreinigende stoffen deze allergieën in de eerste plaats kunnen veroorzaken. Een ander voordeel is de slijtvastheid van synthetische tapijten. Vlekken kunnen gemakkelijker uit het tapijt worden verwijderd.

  Het tapijt moet idealiter een kwaliteitskeurmerk hebben, zodat je zeker weet dat het geen schadelijke ingrediënten bevat.

  Laat de dromen van je kleintjes uitkomen en help ze hun fantasie waar te maken.

   

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking