Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Woensdag 20 September 2023

  Plaats een vloerkleed onder je bed voor extra comfort

  Een vloerkleed onder je bed, heb je daar wel eens aan gedacht? Het zou je leven kunnen veranderen!

  Stel je voor: het is ’s ochtends vroeg en na een heerlijke nacht slapen word je uitgerust wakker. Je rekt je uit, slaat de deken opzij en stapt uit bed. In plaats van dat je voeten de koude, harde vloer raken, komen ze in contact met het zachte vloerkleed dat je de dag daarvoor onder je bed had gelegd.

  Je beseft: dit is de eerste dag van je nieuwe leven. Je zult ’s ochtends nooit weer koude voeten hoeven te hebben. En dat allemaal dankzij dat vloerkleed onder je bed.

  Waarom een vloerkleed onder je bed?

  Een vloerkleed onder je bed maakt opstaan een stuk comfortabeler, we denken dat dat wel duidelijk is. Tenslotte is er niets fijner dan ’s ochtends met je blote voeten op een zacht en warm vloerkleed stappen, vooral op kille winterdagen. Dan voel je je toch echt even helemaal thuis.

  Maar een vloerkleed kan ook dienen als een stijlvolle aanvulling op je slaapkamerdecor. Niet alleen voelt het fijn aan, je slaapkamer oogt er ook meteen een stuk behaaglijker door. Dat is nou net een stukje psychologie: in een slaapkamer die er knusser uitziet, slaap je gewoon een stuk lekkerder. Met een vloerkleed onder je bed ga je dus sneller naar dromenland.

  Waar leg je het kleed onder je bed neer?

  Afhankelijk van de positie van je bed en je eigen voorkeuren kun je het vloerkleed op verschillende manieren neerleggen. Bijvoorbeeld:

  • Staat je bed middenin de kamer? Dan kan het voor een symmetrisch geheel mooi zijn om het kleed midden onder je bed te leggen, zodat het aan beide kanten evenveel uitsteekt.

  • Staat je bed tegen de muur of hou je van speels? Dan kun je het vloerkleed ook slechts gedeeltelijk onder het bed leggen, bijvoorbeeld aan één kant. Mocht je echter een partner hebben die ’s ochtends ook wel graag op een warm vloerkleed zou willen stappen, dan is dit misschien niet aan te bevelen!

  Welke materialen voelen fijn aan onder de voeten?

  Een vloerkleed onder het bed moet prettig aanvoelen onder de voeten, dat is een must. Tenslotte leg je het kleed daar neer om een gevoel van warmte en comfort te creëren, dus wil je liever niet met je blote voeten op een prikkende mat van rotan stappen. Een paar ideeën voor fijne vloerkleden:

  • Een hoogpolig vloerkleed met een dichte pool is altijd een aanrader als het gaat om knusheid! Deze kleden zijn perfect voor de wintermaanden, omdat de kou die via de vloer omhoog trekt je voeten zo nooit zal bereiken.

  • Ook een extra fluffy vloerkleed uit onze speciale collectie is een toptip, omdat deze kleden speciaal zijn uitgekozen op hun warmte en zachtheid.

  • Een dierenhuiden vloerkleed kan voor een spannend effect zorgen. Breng wat sensatie in de slaapkamer met textuur en karakter. Deze kleden houden iets minder warmte vast dan hun fluffy tegenhangers, maar zoals ze zeggen: het oog wil ook wat!

  Vanaf €19,-

  Vanaf €22,-

  Vanaf €39,95

  Wat is het juiste formaat voor een vloerkleed onder het bed?

  Tot slot is het belangrijk dat het kleed dat onder je bed komt te liggen het juiste formaat heeft. Een vloerkleed dat te klein is, zal niet aan alle kanten voldoende uitsteken. Een vloerkleed dat te groot is, kan in een kleine slaapkamer te sterk overheersen.

  Voor het grootste comfort wil je een strook van circa 60 à 80 cm breed naast het bed hebben om op te staan. Staat je bed midden in de kamer, dan is het vaak het mooist als je aan beide kanten van het bed een strook van gelijke grootte ziet uitsteken. In dat geval kies je het beste een vloerkleed dat minstens 120 à 160 cm breder is dan je bed zelf. Bij een bed van 140 cm breed is een vloerkleed van 200x300 cm bijvoorbeeld ideaal.

  Staat je bed tegen een muur, dan is de grootte minder relevant: zolang het kleed maar voldoende uitsteekt. In dat geval kun je vaak wat meer spelen met formaten en vormen: een rond vloerkleed onder je bed kan dan ook erg mooi zijn!

  Jouw vloerkleed onder het bed shop je bij Tapijtenloods!

  Jij wilt nu toch ook een vloerkleed onder het bed? Met de tips uit dit artikel ben je in ieder geval goed op weg naar het creëren van een sfeervolle en comfortabele slaapkamer. Onthoud dat de keuze voor het kleed afhangt van jouw persoonlijke smaak en neem vooral de tijd om te experimenteren! Bij Tapijtenloods hebben we een uitgebreide collectie kleden in verschillende stijlen en maten. Zo vind ook jij zeker het ideale vloerkleed voor onder jouw bed.

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking