Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Donderdag 1 Juni 2023

  Kan een vloerkleed op vloerverwarming?

  Een vraag die wij vaak gesteld krijgen, is of een vloerkleed geschikt is voor vloerverwarming. Gelukkig kan je bijna ieder tapijt uit onze webshop hiermee combineren! Ze hebben alleen wat extra aandacht nodig. Lees hier meer hoe je een vloerkleed & vloerverwarming kan combineren.

  Wanneer is een vloerkleed geschikt voor vloerverwarming?

  Je kunt een vloerkleed op vloerverwarming plaatsen, wanneer je kiest voor luchtig exemplaar zonder vastgelijmde rug. Wanneer dit wel het geval is, kan de vloerverwarming er namelijk voor zorgen dat deze lijm loslaat of verhard, met een lelijk kleed als resultaat.

  Daarbij zorgt een dik exemplaar ervoor dat de warmte te veel wordt geblokkeerd. Hierdoor profiteer je natuurlijk ook niet optimaal van de verwarming. Om te voorkomen dat jij een prachtig tapijt aanschaft dat niet goed tegen de warmte kan, hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Zo weet je zeker dat jouw vloerkleed tegen vloerverwarming kan!

  Let op met wollen vloerkleed en vloerverwarming

  Wanneer je wilt kiezen voor een wollen vloerkleed, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je dit materiaal niet extra verzorgt bij vloerverwarming, zal het vloerkleed te veel uitdrogen. Dit resulteert in een kleed met veel pluis. Natuurlijk zonde, want voor een prachtig wollen exemplaar betaal je wel een stukje meer.

  Om deze droogte en pluis te voorkomen is het belangrijk om hierbij de luchtvochtigheid in de woonkamer in de gaten te houden. Hiermee zorg je voor meer balans waardoor vloerkleden minder snel zullen uitdrogen.

  Als je in de winter constant de vloerverwarming hebt loeien is wol waarschijnlijk niet de beste keus voor jou. Dan kun je het beste kiezen voor een ander materiaal dat niet wordt aangetast door de warmte.

  Materialen als polypropyleen of katoen zijn geschikt

  Voor een exemplaar dat wel gemakkelijk de warmte doorlaat, kun je het beste kiezen voor lichte materialen zoals een katoenen vloerkleed, of polypropyleen tapijt. Deze materialen zijn gewoon tegen warmte bestand en worden niet aangetast wanneer je deze op een vloer met vloerverwarming legt.

  Deze materialen zijn licht van gewicht, waardoor de warmte makkelijk door het platgewoven kleed heen kan. Ook kun je het tapijt hierdoor gemakkelijk verplaatsen. Ondanks het lichte materiaal kun je wel rekenen op een stevig exemplaar, wat niet snel aangetast zal worden in een ruimte waar veel verkeer is, of wanneer er vuil op komt. Dit kun je makkelijk weer schoonmaken!

             

  Wanneer is een vloerkleed warmte doorlatend?

  Voor een optimale match met vloerverwarming kies je dus voor een luchtig en warmte doorlatend vloerkleed. Maar wanneer voldoet een kleed hieraan? Onder warmte doorlatend verstaan we kleden die de warmte van de vloerwarming niet blokkeren, maar gewoon doorlaten. Hierdoor wordt het materiaal van het tapijt zo min mogelijk aangetast en profiteer je nog steeds van warme voetjes.

  Bij al onze vloerkleden geven we altijd het gewicht aan per m2 en of deze geschikt is voor vloerverwarming. Hoe lichter dit gewicht is, hoe makkelijker het exemplaar de warmte door kan laten. Ook is het voor het beste warmterendement aan te raden te kiezen voor een platgewoven of laagpolig tapijt.

  Bescherm jouw tapijt tegen vloerverwarming met anti slip

  Het kan natuurlijk ook zijn dat je al vloerkleden hebt aangeschaft, wanneer je kiest voor vloerverwarming. Wanneer dit het geval is hoef je niet bang te zijn dat jouw tapijt direct de deur uit moet.

  Met de toevoeging van een anti-slip tapijt als onderlaag kun je ieder type kleed beschermen! Deze anti-slip laag zorgt voor extra bescherming aan de onderkant van het tapijt, zodat het materiaal niet direct wordt aangetast door de warmte vanuit de vloer.

  Tevens zorgt deze extra laag voor een extra stukje veiligheid. Het zorgt er namelijk ook voor dat jouw kleed stevig aan de grond genageld is, zonder dat dit de vloer of het tapijt zelf zal aantasten. Zo hoef je niet bang te zijn dat je via het kleed uitglijdt. Dit is zeker een aanrader wanneer je een gladde tegel- of gietvloer hebt liggen.

  Dus: wel of geen vloerkleden bij vloerverwarming?

  Zoals je leest zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een passend tapijt wanneer je de verwarming in de vloer hebt zitten. Belangrijkste is dus om te kijken naar de samenstelling van het kleed.

  Gelukkig geven we bij Tapijtenloods altijd in de productomschrijving aan wat deze samenstelling is en of het exemplaar geschikt is voor vloerverwarming. Zo weet je direct waar je aan toe bent! Welk vloerkleed op vloerverwarming kies jij?

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking