tot 70% korting! Laatste kans! Bekijk de actie >
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Woensdag 21 December 2022

  Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

  Bij Tapijtenloods krijgen we vaak de vraag: hoe leg je een vloerkleed bij de bank? De ideale positie hiervan hangt af van een aantal factoren in de ruimte. Denk aan de vorm van de zithoek, maar ook de vorm en formaat van het kleed zelf. Afhankelijk hiervan kun je het tapijt voor of onder de bank neerleggen. Maar hoe leg je een vloerkleed bij de bank in jouw woonkamer? We leggen het hieronder uit!

  Welke grootte vloerkleed leg je bij een bank?

  Het belangrijkste is om eerst een passend formaat te kiezen die het beste bij jouw bank past. In de ideale situatie verbindt een kleed verschillende elementen in de zithoek met elkaar. Dit zorgt er namelijk voor dat een vloerkleed woonkamer en meubilair als mooie eenheid maakt.

  Je moet er dus voor zorgen dat het tapijt meegroeit met de grootte van jouw zithoek. Zo leg je bij een tweezitsbank het beste een doorsnee formaat vloerkleed 140x200 cm en bij een driezitsbank net een maat groter met een vloerkleed 160x230 cm langs de gehele lengte. Heb je een grote hoekbank? Dan is een groter formaat vloerkleed 240x340 cm een aanrader om de ruimte gezellig op te vullen.

  Gevolg van een tapijt voor de bank plaatsen

  De keuze om vloerkleden voor de bank te leggen zorgt ervoor dat de meubels afzonderlijk beter tot hun recht komen. Wanneer jij een pronkstuk in de zithoek hebt staan zoals een mooie fauteuil of een uitsprekende kleur bank, kun je deze meer accentueren door het kleed ervoor te leggen in plaats van eronder.

  Doordat je hiermee het maximale oppervlak op de grond hebt liggen en niet onder de bank, zorg je voor meer warmte in de ruimte. Dit past dan ook erg goed in een grote ruimte van een modern of industrieel interieur.

  Vloerkleden onder de bank leggen

  Wanneer je een vloerkleed onder de bank plaatst maak je optimaal gebruik van de verbindende factor van een kleed. Dit is dan ook een grote aanrader wanneer jouw zithoek uit veel losse meubels bestaat. Voor een mooie verbinding raden we aan om het tapijt zo’n 20 cm onder het meubilair te schuiven.

  Ook leg je vloerkleden het beste onder een bank in een relatief kleine woonkamer. Hierdoor creëer je meer lucht en ruimte in de kamer. Hierdoor zal de plek optisch groter lijken.

  Door het tapijt letterlijk met de bank en ander meubilair te verbinden creëer je een eenheid in alle verschillende lijnen. Deze manier werkt ook goed wanneer je veel verschillende kleuren in de ruimte hebt. Wanneer je kiest voor vloerkleed kleuren die terugkomen in afzonderlijke meubels, zul je meer rust en eenheid creëren.

  Hoe werkt dit bij een rond kleed?

  Bij een rond vloerkleed steekt dit natuurlijk net wat anders in elkaar. Het is bij deze vorm lastiger te bepalen welke grootte het beste past en de plek die hierbij het mooist is. De ronde vorm zorgt voor een speelse dynamiek in de ruimte.

  Wanneer jouw zithoek ook veel organische vormen bevat kan de verbinding met een rond tapijt juist weer voor eenheid zorgen. Denk aan een hoekbank met organische vormen, een ronde salontafel of andere zachte lijnen.

  Kijk bij deze vorm dus vooral naar de terugkomende vormen in de ruimte en hoe dit het beste past. Wanneer je het lastig vindt om voor te stellen kun je altijd de grond vullen met kranten of tapen om het visueel te maken.

  Welke keus maak jij?

  Het is dus erg afhankelijk van jouw ruimte en interieur welke plek bij de bank de beste is om een vloerkleed neer te leggen. Ga je voor de meest klassieke manier met het plaatsen van een tapijt onder zitmeubels of wil je juist het meubilair in de ruimte accentueren? Uiteindelijk ben jij degene die in het huis woont en tegen de keuze aan moet kijken. Naast de optische effecten op de ruimte zoals hierboven uitgelegd is het ook een kwestie van smaak en jouw eigen keuze hoe je een vloerkleed bij de bank legt.

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »