Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Tapijtenloods.nl - Woensdag 17 Maart 2021

  Het perfecte vloerkleed voor in de slaapkamer kiezen

  Het perfecte vloerkleed voor in de slaapkamer kiezen

  Het toevoegen van een slaapkamer vloerkleed biedt tal van geweldige voordelen! Het gebruik van een hoogpolige of vintage tapijten is een geweldige manier om een ​​statement te maken over iemands persoonlijkheid en tegelijkertijd wat stijl aan hun kamer toe te voegen.

  Bovendien bieden vloerkleden in de slaapkamer ook enkele functionele voordelen. Een mooi vloerkleed kan warmte onder de voeten geven als je er voor het eerst op gaat staan op die koude ochtenden. Daarnaast vormt een vloerkleed een geweldige geluidsbluffer – als de slaapkamer zich boven bevindt - om de buren beneden tevreden te houden. Ook kan het vloerkleed gebruikt worden om krassen, slijtplekken of onbedoelde vlekken te verbergen.

  Bepaal de functie van het kleed

  Een vloerkleed in de slaapkamer kan gebruikt worden om een kamer op te splitsen, waardoor een meer persoonlijke en intieme ruimte en omgeving ontstaat. Een vloerkleed kan andere stijlkeuzes in een kamer met elkaar verbinden en geeft de indruk van volledigheid.

  Voordat u eropuit gaat en een vloerkleed koopt, is het belangrijk dat u bepaalt wat u uit een vloerkleed wilt halen om "waar voor uw geld" te krijgen.

  De juiste maat slaapkamervloerkleed kopen

  Nadat een plek voor het bed is gekozen, is het belangrijk dat de totale “bedekbare” ruimte wordt gemeten zodat de juiste maat vloerkleed kan worden gekocht. Minimaal moeten de lengte en breedte van het gebied waar het vloerkleed wordt neergelegd worden gemeten en genoteerd.

  Als wordt besloten dat het vloerkleed het gebied rond en onder een bed moet bedekken, is het een goed idee om niet alleen het bed te meten, maar ook de lengte en breedte van de uitschuifbare vloer rond het bed. Dit stelt u in staat om de absolute minimum- en maximumtapijtmaten te bepalen die u mogelijk in de slaapkamer zou kunnen gebruiken.

  Kijk naar het formaat van de ruimte

  Voor een grotere slaapkamer waar ook ruimte is voor voorzieningen zoals een bureau of zitgelegenheid, kunnen kleine karpetten worden gebruikt om af te delen en met groot effect verschillende ruimtes in de slaapkamer te creëren. Deze benadering verdeelt de slaapkamer in verschillende ruimtes en geeft de slaapkamer een meer open gevoel.

  Als de slaapkamer aan de kleine kant is, zoals een kamer waar niet genoeg ruimte is voor iets anders dan een bed, kan een groot tapijt onder en rond het bed er misschien beter uitzien. Deze benadering zal de kamer binden en ervoor zorgen dat het meer aan de gezellige, intieme kant aanvoelt dan alleen een kleine slaapkamer.

  De juiste stijl kiezen om de slaapkamer te voltooien

  Er zijn letterlijk tientallen verschillende stijlen, looks en vloerkleuren om uit te kiezen. Bij het kiezen van een slaapkamerkleed draait alles om het laten zien van iemands persoonlijke smaak en stijl. Als de slaapkamer zwaar is versierd met afbeeldingen en dekbedden met heldere patronen, kan een meer rust uitstralende vloerkleed een verstandige keuze zijn om te contrasteren met de meer "drukke" omgeving.

  Als het meubilair en het beddengoed in de slaapkamer allemaal in effen of meer neutrale kleuren zijn, is een slaapkamertapijt met een levendiger patroon misschien iets voor de kamer. Oosterse tapijten met patronen zoals Marrakesh-ontwerpen zijn in dit geval geweldige keuzes.  Accessoire rond het vloerkleed en niet andersom

  Bij het inrichten van uw slaapkamer is het beter om eerst het juiste vloerkleed te kiezen. Wachten tot alle andere stilistische keuzes en aankopen voor een slaapkamer zijn gemaakt, kan het veel moeilijker maken om een ​​vloerkleed te kopen en aan te passen aan de stijl van de kamer. Het ideale slaapkamertapijt moet het eerste item zijn dat wordt gekozen, omdat het veel gemakkelijker is om de kamer vanaf de vloer te versieren in plaats van andersom.

  Meer informatie & inspiratie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »