Bekijk onze SALE. Tot 70% korting op de mooiste vloerkleden! >
Sluiten

Categorieën

Filters
    Tapijtenloods.nl - Dinsdag 25 Juli 2023

    Deze vloerkleden zijn geschikt met honden en katten in huis

    Heb jij al een hond of kat in huis? Of sta je op het punt om een huisdier aan het gezin toe te voegen? De toevoeging van een trouwe viervoeter kan best wat interieurongemakken met zich meebrengen. Maar wanneer je kiest voor een vloerkleed dat geschikt is voor honden en katten, zal de schade aan jouw interieur beperkt blijven! Lees hier waar je op moet letten.

    Laagpolige vloerkleden zijn geschikt voor honden en katten

    Het type vloerkleed dat bij uitstek geschikt is voor huisdieren is een laagpolig tapijt. Door de korte polen van dit kleed krijg je de haren van jouw hond of kat hier namelijk een stuk makkelijker uit. Even met de stofzuiger er overheen en jouw vloerkleed is weer haarvrij!

    Daarbij zullen de nageltjes van jouw huisdier bij een laagpolige variant niet verstrikt raken in de grotere lussen. Dit maakt het geheel een stuk comfortabeler voor jouw huisdier én komt ten goede van de lange levensduur van jouw tapijt.

    Bij een hoogpolig kleed is het namelijk een stuk lastiger om alle dierenharen tussen de hoge polen schoon te maken. Daarbij is de kans een stuk groter dat de kleine nagels van jouw hond of kat verstrikt raken tussen de hoge lussen. Dit is niet alleen onprettig voor jouw viervoeter, maar ook niet goed voor de levensduur van jouw vloerkleed.

    Kies een veilige kleur vloerkleed t.o.v. jouw huisdier

    Om de haren van jouw huisdier op het vloerkleed minder op te laten vallen, is het verstandig om hiervoor een strategische kleur te kiezen. Met een effen kleed in een kleur die aansluit op de vacht van jouw huisdier zit je altijd veilig! Wanneer je een zwarte hond hebt is een wit vloerkleed bijvoorbeeld niet de beste keuze. Hierop steken de hondenharen veel te veel af, wat direct een vieze uitstraling geeft. 

    Heb je juist een huisdier met lichte haren? Dan kan een lichte kleur zoals wit of beige juist een goede keuze zijn! Bij Tapijtenloods heb je de keuze uit verschillende kleuren vloerkleden met lage polen, waardoor er altijd wel een exemplaar is die bij jou past.

    Een paar van onze favorieten zijn:





    Tapijtenloods Samba Soft Fluffy Vloerkleed Laagpolig Creme.

    vanaf €24,-

    Tapijtenloods binnen & buiten vloerkleed laagpolig creme, grijs

    vanaf €22,95

    Tapijtenloods modern laagpolig vloerkleed in
    effen beige 

    vanaf €44,95

    Tapijtenloods effen,
    laagpolig vloerkleed in donkerblauw 

    vanaf €24,95

    Stevige materialen zijn het meest geschikt

    Wanneer je een stevig vloerkleed, geschikt voor huisdieren, zoekt is het aan te raden te kiezen voor stevig materiaal. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat jouw hond of kat deze beschadigd wanneer die naar hartenlust aan het spelen is.

    Zo zijn polypropyleen vloerkleden geschikt voor honden en katten, doordat dit materiaal slijtvast is. Daarbij is dit materiaal altijd verwerkt in laagpolige kleden, doordat deze synthetische vezel geweven wordt tot tapijt. Ideaal dus voor een huishouden met huisdieren.

    Ook kan een katoenen vloerkleed een stuk beter tegen een stootje dan bijvoorbeeld een tapijt van wol. Wol is nu eenmaal een kostbaar en kwetsbaar materiaal. Wel heerlijk zacht, maar niet de optimale keuze die geschikt is voor huisdieren.

    Sporen van jouw huisdier verwijderen

    Heeft jouw viervoeter nu toch veel huisdierenharen of modderpoten achtergelaten op het tapijt? Geen paniek! Door een milde reiniging van water of een speciale tapijtreiniger krijg je deze vlekken er gemakkelijk weer uit. Wil je hier zelf niet te veel werk van hebben? Kies dan voor een wasbaar vloerkleed. Deze exemplaren kun je eenvoudig in de wasmachine stoppen zonder dat de kwaliteit van het kleed hierin wordt aangetast. Een zeer geschikt vloerkleed voor huisdieren dus!

    Onze favoriete wasbare vloerkleden geschikt voor honden en katten zijn:

     





    Tapijtenloods Vloerkleed Wasbaar Laagpolig
    Effen Grijs

    vanaf €14,-

    Tapijtenloods wasbaar imitatiebond dierenhuid bruin wit

    vanaf €39,95

    Tapijtenloods Vloerkleed Wasbaar Laagpolig
    Lichtgrijs wit

    vanaf €14,-

    Tapijtenloods wasbaar imitatiebond dierenhuid vacht bruin

    vanaf €39,95

    Meer informatie & inspiratie

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking